Holdskak: 48 spillere i torsdags!

Gentofte I – Skak for Sjov: Uafgjort 4-4. Ingen remiser.
Gentofte II – Amager IV: 3-5.
K41 (vores gæster) – Nørrebro III: 4,5 – 3,5.

Der var populært sagt totalt gang i den torsdag aften i Gentofte Skakklub.

Referenten her (Christian Jessen) er nu kommet sig, så her kommer et par linjer og en video fra aftenens kampe.

Gentofte II tog godt imod Amager IV, som kvitterede for gæstfriheden med at score flest point. 3-5. Se resultaterne her på unionens hjemmeside.

Blandt vores højdepunkter kan nævnes, at Carl Hofman blev belønnet for sin energi med en remis og en tur på scoringslisten. 9. klasses-eleven, som også spreder god stemning hver torsdag aften, maser ufortrødent på med at få styr på brikkerne; det var hans kun andet ratede parti.

Alice Ryhl og Ali Araghi hev også remiser hjem til klubben, mens Andreas Weidinger stille og roligt får mere og mere styr på brikkerne og nu efter kun tre år som voksen begynder er nået op på omkring 1.500 i rating. Det kan altså lade sig gøre at blive en god klubspiller, selv om man starter sent.

Louis Bjerrum Christensen afsluttede aften mod Inger Elmer Nielsen-Refs. Det lykkedes at fange afslutningen på video. Spillerne er i gensidig tidnød. Hvad der kan fascinere er, at ingen af de to skifter gear og begynder at spille lynskak; selvom især Inger har chancen for at vinde på tid, mens Louis skal undgå at blive sat mat. Til sidst vælter en brik i rasende tidnød, og spillerne enes meget sportsligt om remis.

Gentofte I håbede på en sejr mod klubben Skak for Sjov, som er stærkt besat af unge talenter. Men det blev det ved 4-4, hvad der var som statistisk forventet. Se resultaterne her.

Mod sædvane væltede kongerne på de to øverste brætter, mens Hans Nielsen fik skovlen under talentet August Jalving på tredjebræt. Mike Li debuterede med en sikker sejr, hvad der bestemt ikke kom på nogen, hvade han bare været med fra sæsonens start.

Bjarke Pålsson, mest bemærkelsesværdigt, spillede en flot sejr hjem mod den 250-ratingpoint stærkere Oscar Veiergang, faktisk med en meget høj præcisionsscore i en analyse af computeren Stockfish. Angiveligt blev sort savet midt over; sorts brikker stod i højre side af brættet, mens Bjarkes løbere pegede direkte ned mod en udsat konge i venstre side. Endelig fik undertegnede den fjerde og sidste gevinst.

Vores besøgsvenner fra skaklubben K41 – midlertidigt hjemløse og godt selskab – fik skovlen under Nørrebro i samme række som Gentofte I.

En enkelt ting; vi kan arbejde med at få mere ro i spillesalen, når vi er så mange under festlige rammer. Det bliver italesat næste gang.

Louis mod Ingrid Elmer Nielsen-Refs. Begge spiller roligt i rasende tidnød. Sportslig remis.