Holdskak: Glade hjem fra Ishøj

Resultaterne flaskede sig ganske udmærket torsdag aften, hvor førsteholdet var på besøg i Ishøj Skakklub. Det blev til to gevinster, to remiser og fire væltede konger mod Ishøjs førstehold, som på papiret er meget stærkere end os. Spiller for spiller, bræt for bræt.

Altså facit: Ishøj Skakklub, 5 point. Gentofte Skakklub, 3 point.

Men vi tabte ikke nær så stort, som vi på forhånd frygtede! Matematisk set var vi på forhånd helt chanceløse, computeren forudså resultatet 7-1 til Ishøj.

”Jeg frygtede helt ærligt, at vi ville tabe 8-0,” erklærede bestyrelsesmedlem, holdleder og førstebræt Louise Fredericia efter kampens afslutning, tydeligt lettet over, at det ikke gik så galt.

”På de tre første brætter var vi helt overmatchede på forhånd. Vartan spillede mod en tidligere Danmarksmester! (Oksana Kryger, Red).”

Louise selv kom med de hvide brikker på første bræt glimrende ud af en skarp åbning mod den meget stærke Alexander Rosenkilde, og fik sikret en velfortjent remis i blot 19 træk. Rosenkilde var lettet under de fælles efteranalyser, og det havde han også grund til at være.

Benjamin Elberth var som altid blandt de første til at afslutte sit parti, denne gang med en stilren gevinst med kongeindisk i forhånden. Mod en så stærk modstander (ratingforskel på cirka 400), at Benjamin i teorien nærmest kunne være blevet hjemme, men det lod han sig ikke gå på af.

Michael Maigaard fik også Gentofte på tavlen med en remis, hvor han nok stod bedre ved partiets afslutning, men modstanderen havde også sine chancer, og uret tikkede ned, så det var en klog beslutning.

Ishøj torsdag aften klokken 19: De sidste spillere mangler at indfinde sig, andre er godt i gang.

Vartan Simoni, Tinni Teitson, Bjarke Pålsson og Alice Ryhl kom ikke på tavlen denne gang, men lagde sig bestemt ikke uden hård kamp. Tinni stod godt til langt ud på aftenen, men skak er ubarmhjertigt, og efter en enkelt mindre fejl vendte lykken. Tinni trykkede kasketten ned i panden og kæmpede trodsigt videre, til han blot havde kongen tilbage og fire sekunders betænkningstid på uret. Cool!

Endelig var der ”undertegnede”, Christian Jessen, som vandt et helstøbt parti med de hvide brikker mod en stærk spiller. Det har jeg tænkt mig at leve på længe!

Du kan finde alle resultater og statistikker på skakunionens hjemmeside her.  

Vores glimrende værter fra Ishøj Skakklub følger også vores Facebook og hjemmeside. Jeg fik meget pænt at vide om vores klub under efteranalyserne. ”Godt med nyt blod”, ”godt nogen tør trykke den af lige fra begyndelsen!” ”Fedt at se en ny klub komme op, der er brug for noget fornyelse!” Den slags, hvilket luner. Ishøj gør mange af de samme ting som os; skaber et miljø med plads til at spillere, lige fra rene begyndere til Danmarksmestrene, og med et fokus på at få det sociale til at fungere. Vi siger tak for en god aften!

/Christian Jessen