Holdskak: God oplevelse i Taastrup  

Resultaterne af otte skakpartier flaskede sig torsdag aften, hvor 1. holdet var på besøg i Taastrup Skakforening. Uafgjort 4-4 mod på papiret noget stærkere modstandere. Det var bestemt til at leve med; for både os og værterne.

Holdkaptajn, 1. bræt og leder i Gentofte Skakklub, altså Louise Fredericia, sluttede sidst med en sikker gevinst mod den stærke Jan Mose Nielsen efter tre-en-halv times kamp.

Michael Maigaard vandt stilsikkert tidligt på aftenen, og kort efter afslog Bjarke Pålsson modigt et remistilbud. Han brugte hele sin tildelte betænkningstid på to timer! For ”uglerne” (skakslang for tilskuere, der tøffer rundt mellem partierne) var det nervepirrende at følge, men Bjarke selv var tryg ved at forvandle en fribonde til dronning med hele 50 sekunder tilbage på uret til at sætte mat. Skak er en hård sport!

Endelig var der to remiser i starten af aften, og tre hårdt spillede partier, som faldt ud til Taastrups fordel. Resultaterne og profiler på hold og spillere er opdateret på skakunionens hjemmeside, klik her.

Hvad oplevede vi ellers i Taastrup Skakforening? Det er godt at drage på tur sammen og spille som et hold. Hvor det ikke kun gælder ens eget resultat, men også er inspirerende at følge de andre partier og opleve noget i fællesskab.

Taastrup spiller i øvrigt i byens fine medborgerhus tæt på stationen, akkurat som vi gør i Hellerup. Der er en cafe i stueetagen, hvor de laver en uovertruffen cafe latte, der kan nydes varm med stor fornøjelse, mens de første brikker løber ud på brættet. God stemning, gode værter, fin aften.

Louise Fredericia, et studium i koncentration selv efter tre-en-halv times hård kamp.