Holdskak: Seks rene gevinster

Seks gevinster blev det til, da 1. holdet mandag aften fik besøg af traditionsklubben K41. Eller rettere, K41 havde overgivet hjemmebanefordelen til Gentofte Skakklub, fordi det erfarne modstanderhold er midlertidigt uden fast base. Til gengæld er der rigeligt plads i Byens Hus. Mon ikke K41 ender med at finde en tilsvarende løsning i et københavnsk medborgerhus; klubben havde i mange år egen base på Mellemtoftevej ved Valby Station; nu er lokalerne overtaget af et revisionsfirma.

Vores Louise Fredericia og andre kendere af det københavnske skakmiljø ved hvad de gode navne Jan Bauner, Mogens Bengtsson, Bjarne Eiholt, Henning B. Sørensen og Søren Skovsø Nielsen står for. Det var en fornøjelse at være værter. Og mon ikke hjemmebanefordelen i skak er lig nul?

Du kan finde resultaterne på unionens hjemmeside.

Desværre var undertegnede optaget af eget parti, som sluttede ti minutter i elleve, så det kniber med at videregive præcise indtryk af de afgørende begivenheder på de øvrige brætter. Men her kommer:  

Vores tre topbrætter Jan Andersen, Louise Fredericia og Hans Nielsen havde fuldstændig styr på begivenhederne mod væsentligt lavere ratede modstandere, og de to første var endog tidligt færdige. Hans overraskede sin modstander Jan Bauner i træk 3: 1. e4, c6. 2. d4, c6. 3. f3!

Længere nede på listen debuterede Ari Araghi med en remis. Vartan Simoni fik rodet brikkerne godt sammen og vandt, da modstanderen satte en brik i slag. Det kan ske; vi blev til gengæld fanget på det gale ben, da Sohrab Soori måtte ned på en teknisk fejl, som turneringsreglementet straffer ubarmhjertigt.

Michael Maigaard fik krammet på den erfarne og højere ratede Mogens Bengtson. Med fire bønder og dronning mod en ensom dronning, der chikanerede med en stribe af de såkaldte hævnskakker kom gevinsten i hus, da Michael havde hele 18 sekunder tilbage på sit ur, mens Bengtson faldt på tid.

Endelig mig selv ”sagde” hunden: Det er referentens privilegium at skrive relativt udførligt om det man husker bedst; ens eget dybe strategiske overvejelser. Men jeg afstår denne gang: Det var et udmærket parti mellem to klubspillere, hvor hvid behageligt stod bedre og endte med at vinde.

Modstanderen Søren Skovsø Nielsen er født i 1940, og spiller akkurat lige så godt, som da han tog imod mig som nyt medlem i K41 i 1999 (inden jeg fik børn og holdt pause i to årtier). Det var revanche for et tabt turneringsparti 1. maj 2001, som jeg havde fundet frem i et gammel ringbind til intense og overflødige forberedelser. Vi fik os en god snak bagefter.  

Næste match er først om en måned; torsdag den 8. december mod Nørrebro III i Byens Hus. Samme aften tager Gentoftes andethold mod Amager V. Andetholdet spiller også i aften ude mod Hvidovre II. Vi krydser fingre for en god kamp.
Christian Jessen