Rugekassen – Nu udklækker vi talenterne!

Hver sidste søndag i måneden klokken 14-16 afholder vi Rugekassen i Gentofte Skakklub. Rugekassen er stedet, hvor vi giver dig, der har lyst til at undersøge, om skak er noget for dig, plads, rum og lyst til at finde ud af det. Rugekassen er for både små og store, men der skal først og fremmest være plads og hjerterum til de små!

Du behøver ikke være medlem, men tilmelding er nødvendig her. Er du i tvivl om noget, så send Benjamin en sms på 23961545, eller hvis du overvejer at dukke op og bare gerne vil tages endnu bedre imod. Du er ung, du er midtimellem eller du er gammel. Du er som du er.

Vi holder til i Byens Hus på Hellerupvej 22-26 i Hellerup. Du kan møde op hele tiden eller lidt af tiden og behøver ikke være der klokken 14.

Hvad er Rugekassen?
Fremover vil der hver sidste søndag i måneden (undtagen december) blive skabt plads til at lege og lære for dig, der gerne vil se, om skak er noget for dig, eller måske din søn, din datter eller andre i din familie. Fra 14-16 leger vi skak og hygger. Der er plads til leg, og der er plads til at tage lillebror med, som absolut ikke gider skak, men som bare hellere vil tegne eller tumle rundt, mens storesøster prøver at lege med brikkerne fra bunden. Du behøver ikke være medlem, men møder op, fordi du gerne vil undersøge, om du eller nogen fra din familie gerne vil spille skak. I Rugekassen udklækker vi små og store talenter, der skal have lov til at prøve. Du kender måske reglerne, eller også gør du ikke. Her hjælper vi dig med at finde ud af, hvad du mangler for at træde ind på talentholdene i Gentofte Skakklub.

Undervisere/hyggeonkler er Benjamin Rud Elberth og Bjarne Rud Jensen. Benjamin er en habil skakspiller, har selv fire børn og ved, hvorfor skaklivet også skal hænge sammen med, at lille Lærke på fem måske bare skal have lov til at møde op og spise kage, mens Asbjørn på otte og Vitus på 11 ser, om skak er noget for dem, inden de fuldgyldigt hopper ind på torsdagstræningen sammen med andre talenter i Gentofte Skakklub. Bjarne er tidligere folkeskolelærer og skoleskaklærer igennem mange år. Han lærte Benjamin skak i 1980’erne, han har selv spillet klubskak i utallige år og ved, at der skal tålmodighed, plads og rum for at lære en nybegynder skak, og så er han i øvrigt Lærkes og de tre andre rollingers farfar, så han ved, at der skal være plads, og at det er en glæde, når dem, der ikke er mødt op for at spille, bare får lov at være med i fællesskabet på deres helt egne præmisser.

Det er på disse søndage, der er plads til at slå på uret med den forkerte hånd, at komme til at rokere forkert og det er helt okay at finde ud af fra bunden, hvorfor der ikke er fire løbere på samme farve. Du møder op, hvis du har den mindste interesse i skak. Er du nybegynder og usikker på, om du vil spille, men kan reglerne nogenlunde, tager Benjamin sig godt af dig og hjælper dig med at vurdere dit niveau. Er du nybegynder og skal udklækkes, er det rugekassen hos Bjarne, du primært vil møde. Er du far eller mor til flere unger, så tager du alle ungerne med og nyder, at der er kage og hygge og tegneredskaber og store sofapuder i Byens Hus, og at der er plads til at fylde søndagen med mening hos os, mens måske kun en af jer spiller skak.

Du er velkommen. Vi glæder os til at se dig. Du står højt på ønskelisten til socialt samvær med udgangspunkt i skakspillet. Det er sådan, vi alle er startet med at finde ud af, om det er en sport for os.

Læs mere på eventen her – og er du i tvivl om det er det rette for dig, så giv Benjamin et kald på 23961545 eller skriv en mail på benjamin@elberth.dk – Vi ved godt, at man skal tage et lille modigt skridt for at møde op til noget nyt. Men det her skridt skal vi nok hjælpe dig med.

Sådan finder du vej: